Ethiek

Eerst wat cijfers:

In 2010 waren er achtentwintighonderd IC bedden, in 2021 dertienhonderdvijftig. Het totaal aantal ziekenhuisbedden nam af met tienduizend.

Er zijn in 2021 zevenentwintigduizend zorgmedewerkers vertrokken uit de zorg.

Er zijn in 2020 en 2021 miljarden uitgegeven aan mondkapjes, vaccinaties en de uitrol daarvan, testlocaties, QR apps en het opleiden van extra BOA’s.

De zorg heeft niets gekregen.

In Nederland wonen zeventien-en-een- halfmiljoen mensen. Daaronder zijn ongeveer twee miljoen kinderen van nul tot twaalf jaar. Eenentachtig procent van de mensen boven de twaalf jaar is gevaccineerd. Twee miljoen negenhonderdduizend mensen boven de twaalf jaar zijn niet gevaccineerd.

Uit deze cijfers blijkt dat er een structureel capaciteitsprobleem is in de zorg, gecreëerd door maar steeds te bezuinigen. Samen met een vergrijzende bevolking en de toenemende ‘welvaartsziekten’ als gevolg van onze westerse levensstijl is dit vragen om problemen.

Dit capaciteitsprobleem wordt door de overheid nu afgewenteld op de ongevaccineerden, maar eigenlijk op iedereen door vrijheden in te perken.

Om ervoor te zorgen dat de meerderheid dit blijft pikken, wordt er een zondebok aangewezen door onze leiders: de ongevaccineerden.

‘Door hun schuld kan de samenleving niet open, zij nemen ziekenhuisbedden in beslag, misschien moeten we ze maar niet meer helpen, we gaan hun vrijheden verder inperken.‘

En dan beland je ethisch op een hellend vlak of ben je daar eigenlijk al voorbij.

Ik hoop dat mensen een geweten hebben dat gaat knagen. We moeten vragen stellen aan de juiste mensen en antwoorden eisen. Spreek de overheid aan op hun keuzes en vraag verantwoording. Werk niet mee aan de uitvoering van vrijheidsbeperkende maatregelen. Maar blijf vooral kalm en nuchter en laat je niet meeslepen in de hectiek. Sluit niemand uit, iedereen heeft recht heeft op een vrije keuze, in alle aspecten van het leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s