Parallelle samenleving: samen

In de coronacrisis is duidelijk geworden dat onze overheid een weg is ingeslagen die veel mensen niet zien zitten. De globalisering, geen ruimte voor andersdenkenden, de leerstof op scholen, propaganda en censuur, dwang om te vaccineren en het beperken van persoonlijke vrijheid.

Nu zijn er hele mooie initiatieven ontstaan op allerlei gebieden. Ongeruste ouders, journalisten, ondernemers, (huis)artsen en verplegers, juristen, wetenschappers, economen en politici. Allemaal op hun eigen vakgebied bezig om dingen te veranderen of een parallelle samenleving tot stand te brengen. Maar ik heb de indruk dat het allemaal eilandjes zijn.

Mijn voorstel zou zijn om al die mensen samen te brengen. Zodat we een debat op gang kunnen brengen tussen de verschillende platforms, we verder kunnen kijken dan de coronamaatregelen en echt kunnen gaan werken aan die parallelle samenleving.

Want ik denk dat we eigenlijk helemaal niet terug willen naar de samenleving van voor de Corona. Een samenleving met individualisme, eenzaamheid, materialisme, psychische problemen, een niet passend schoolsysteem en werk dat geen voldoening geeft.

Wij kunnen samen ook een reset doen, maar dan één naar een samenleving die wij willen. Daar moeten we zien uit te komen. En dat kan alleen als we allemaal samen komen, vanuit de verschillende achtergronden die we hebben om zo alle aspecten van een nieuwe samenleving vorm te kunnen geven.

Zullen we deze stap nu zetten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s