Parallelle samenleving

Vooral westerse politici hebben het er steeds over: de coronapandemie is een kans om de wereld te veranderen. Ze noemen dit ‘the great reset’ of ‘building back better’. Ze ‘vergeten’ dat de op dit moment ontwrichtende samenleving door hen (als marionetten van de door de rijkste mensen ter wereld gefinancierde VN, WHO en WEF) is veroorzaakt.

Ik heb geleerd dat je voordat je iets op de markt brengt een marktonderzoek moet doen. Is er behoefte aan het nieuwe product? Voor zover ik weet, gebeurt dit niet bij deze ‘great reset’. Die wordt van bovenaf opgelegd. Als je de wereldwijde protesten van afgelopen weekend ziet, is er bij veel mensen helemaal geen behoefte aan een totaal andere wereld. Mensen willen mens zijn, verbinding en liefde.

Daarom wordt de ‘great reset’ ons door de strot geduwd. Met vrijheidsbeperkende maatregelen, voorwaarden (zoals gevaccineerd of getest zijn), digitale controles, propaganda en censuur en door ons de schuld te geven van klimaatveranderingen en milieuvervuiling.

We hebben ons de laatste decennia veel te afhankelijk gemaakt van technologie en we zijn er in onze naïviteit van uitgegaan dat er geen machtsmisbruik van gemaakt zou worden.

We zijn onze basiswaarden vergeten. Wie weet nog hoe je kleding maakt, brood bakt, eenvoudige maaltijden bereidt, meubels maakt en je verplaatst zonder auto. En wat als er (even) geen elektriciteit zou zijn? Dat vrijheid een groot goed is, waren we vergeten. Niet dat je dat ons kwalijk kan nemen, wij hebben nog nooit armoede, honger of oorlog gekend.

Nee, dan de Amish. Die hebben nergens last van…

Zij zijn een voorbeeld van een parallelle samenleving, ééntje die al meer dan tweehonderd jaar bestaat. Laten wij gaan nadenken hoe wij eigenlijk willen dat onze samenleving eruit zou moeten zien. Dat we als een parallelle samenleving ook een ‘reset’ doen. Maar dan één naar verbondenheid met elkaar, vreedzaam, natuurlijk, onafhankelijk, regionaal, met kleine groepen mensen, met ‘echte’ vaardigheden, waar school en werk vanuit intrinsieke motivatie gebeurt, gedeeld wordt en we met liefde voor elkaar zorgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s