Vrijheid is een volgetankte Mercedes

Zo begint een liedje van Armand dat mijn man wel eens zingt.

En zo ging het inderdaad: tanken, inpakken en op naar Frankrijk. Eerst op de bonnefooi, heel ergens anders uitkomend dan het oorspronkelijke reisdoel, later met de kinderen met een vooraf gereserveerde campingplaats.

Met veel kleine avonturen onderweg: lugubere overnachtingen, baby’s die op het verkeerde moment poepen, zeurende kinderen onderweg, een gestolen fiets en in het Frans proberen aangifte te doen, camping zonder gasten…, maar ook: lekker eten, een andere taal horen en je verstaanbaar proberen te maken, bergen, varen, fietsen, koeien, kamperen, onweer en ‘enge’ kabelbanen. En niet te vergeten die vriendelijke Franse boer die onze kleuter kuikentjes en bokjes liet vasthouden en hem op een grote boerenknol zette. Gewoon wat van de wereld zien en voelen.

We koesteren de herinneringen, onze jongste twee kinderen hebben die zelfs niet. Zij zijn nog nooit in het buitenland geweest. En ze zullen daar (voorlopig?) niet komen. Want wij willen niet getest, gevaccineerd of anderszins doorgelicht worden voordat we op reis mogen. Dan gaan we maar niet op vakantie.

Testen voor een voorstelling? Dan doen we dat ook niet meer. Geven we ze zelf wel mee. Testen voor muziekles op sportclub? Ook niet meer dan. Doen we het wel zelf. Testen voor je mag winkelen? Ik ga wel naar de markt of boer. Testen voor je naar school of werk mag? Tja… Je bankrekening geblokkeerd, omdat je niet gevaccineerd bent? Help!

Maar zover is het (nog) niet. Zullen we het ook niet zover laten komen? Testen en vaccineren is voorwaardelijk en we willen onvoorwaardelijk onze vrijheid terug. Toch?

Dus laat je niet verleiden en doe niet mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s