Dilemma’s

Zomaar wat overdenkingen:

Door de corona maatregelen blijft het virus redelijk onder controle. Ik mis een Europese aanpak. Nu lijkt het alsof elk land of zelfs stukje land maar wat doet. Wat waarschijnlijk ook zo is.

Verder vind ik het eng in wat voor hoog tempo onze vrijheid beperkt kan worden. Wordt vrijheid dan geen wankel begrip?

Aan de andere kant denk ik juist dat de maatregelen te snel weer versoepeld gaan worden. Dit waarschijnlijk door de economische druk. Ik denk dat de lockdowns in een soort paniek besloten zijn, zonder na te denken over de duur en de gevolgen. Het lijkt langdurig te worden. Het virus is nu niet weg, als de maatregelen opgeheven worden, zal het weer toeslaan lijkt mij.

En mogen onze kinderen alsjeblieft nog thuis blijven. Want wat voor impact heeft het op hen als ze voor de poort moeten worden afgezet, voor leraren met mondkapjes, met stress over de anderhalve meter afstand, zonder mogelijkheden voor spontane sociale interacties en met kapotte handen door het wassen elk uur?

Dan is er nog de Amerikaanse president die steeds verder de weg kwijt raakt…