Dragen

Er zijn prachtige kinderwagens te koop, wij hadden er geen. Waarom?

Een kindje is het liefst bij zijn moeder (of andere belangrijkste verzorger) in de buurt. Vooral kindjes die nog niet kunnen lopen zijn ‘gemaakt’ om te dragen. Dat deed ik dan ook. In het begin vrijwel altijd en naarmate ze groter werden steeds minder. Ik gebruikte een mei tai. Deze is gemakkelijk om te doen, baby’s tot en met peuters passen erin en de doek draagt ook voor langere tijd fijn.

Er zijn veel voordelen ten opzichte van een kinderwagen.

Praktisch gezien: een draagdoek staat niet in de weg, is goedkoper dan een kinderwagen en is gemakkelijk mee te nemen.

Voor het kind: in de draagdoek zit het kindje in een betere houding dan liggend in een kinderwagen. En je kind kan vanuit een veilige positie de wereld in zich opnemen. Het neemt actief deel aan die wereld, maar kan ook gaan slapen als het moe is.

Voor de drager: het voelt fijn en natuurlijk om zo’n klein lijfje tegen je aan te hebben. Je kunt tegen je kindje praten, hem knuffelen en dingen aanwijzen. Ondertussen kun je gaan en staan waar je maar wil.

Een ander voordeel als je geen kinderwagen hebt, is dat je kinderen al snel mee lopen of (loop)fietsen. Lekker bewegen dus. 😊