Voor jongens en meisjes?

Ons meeste speelgoed is voor zowel jongens als meisjes. Ze spelen er totaal verschillend mee: blokken zijn boodschappen, verdwijnen in tasjes of er wordt een huis mee gebouwd (meisje), blokken gaan in de vuilniswagen of er wordt een racebaan mee gebouwd (jongen).

Naar neutraal speelgoed moet je trouwens goed zoeken, tegenwoordig zijn kinderspullen uitgesproken voor een jongen of meisje bedoeld.

Kijk maar eens naar: boeken, kleding, fietsjes, poppen, autootjes, Duplo. Commercieel gezien slim! Maar laat ik daar nu net niet aan mee willen doen.

Waarom? Ons meisje hoeft geen roze prinses te zijn en onze jongens niet stoer. Maar vooral wil ik minder spullen en minder geld uitgeven.

Dus: neutrale regenlaarzen, skates, skipakken en fietsen, zodat ze van broer op zus doorgegeven kunnen worden. Lego, Duplo, houten blokken, Grimms regenboog en boekjes waar iedereen mee kan spelen. En natuurlijk de trampoline: voor jongens en meisjes, jong en oud.