Kleding

De seizoenen gaan wisselen. Tijd om de kleding uit te zoeken. Hierbij wat tips:

Pak het kast voor kast aan en begin bij jezelf. Welke zomerkleding en -schoenen heb je de afgelopen maanden niet aan gehad? Misschien is het verwassen, past het niet, zit het niet lekker of heb je te veel. Doe die kleding weg. Twijfel niet te lang en leg het meteen apart. Vergeet de sokken en het ondergoed niet! Laat je partner dit ook doen.

Doe hetzelfde bij de kleding en schoenen van de kinderen. Bij de kinderen speelt nog iets anders mee: ze groeien. Welke kleding, sokken en schoenen zijn te klein? Haal ze uit de kast. Kan het door naar broertje of zusje, weggegeven aan familie of kennissen of mag het naar de kringloop?

Ik doe de echte zomerspullen in dozen en zet deze op zolder.

Nu de winterkleding terug in de kast. Kijk kritisch naar wat je teruglegt. Gaan jullie alles nog dragen, is niets te klein? Hoeveel winterjassen, mutsen, handschoenen heeft iedereen. Bepaal wat echt nodig is en doe de rest weg.

In onze kasten ligt intussen alleen maar kleding die bij het seizoen past en die allemaal gedragen wordt.