Natuurlijk slapen

Je brengt veel tijd door in je slaapkamer. Ik vind dat de slaapkamer een rustige en gezonde plek moet zijn. Hoe doen wij dat?

Er is altijd frisse lucht in onze slaapkamer (dag en nacht het raam open). Verder hebben we de kledingkasten uit de slaapkamers gehaald en van het kleinste kamertje een ‘inloopkast’ gemaakt. Dit geeft meer rust en ruimte en minder stof. We hebben geen nachtkastjes (verzamelplekken van troep) en geen gordijnen (verduisteren niet goed en zijn stoffig). Er zijn rolluiken: lekker donker. Onze slaapkamers zijn alleen om in te slapen, er staat geen speelgoed in. De bedden zijn van natuurlijke materialen, de dekbedden van katoen. We slapen op futonmatrassen, deze zijn van katoen gemaakt. Tenslotte hebben we de muren geverfd met een natuurlijk latex.

We hebben zelfs een tijdje geen bedden gehad. De bedoeling was dat we ’s ochtends de matrassen zouden opruimen. Dit gebeurde in de praktijk niet. Het beddengoed werd vies en stoffig en het was niet handig met schoonmaken. Daarom zijn de bedden terug.