Overblijven: zonder brood en afval

De hittegolf is voorbij en de zomervakantie ook bijna. Tijd om weer in het ritme te komen.

Onze drie schoolgaande kinderen blijven over. Ze hebben allemaal een rvs beker, rvs lunchtrommel en een fruitbakje. Zo lunchen ze afvalvrij.

De kinderen zijn geen broodeters, iets waar op sommige scholen nogal vreemd mee omgegaan wordt. Zo werd onze oudste zoon in groep 3 (toen ik hem nog ‘zoals het hoorde’ brood meegaf) gedwongen zijn brood op te eten. Iets wat hij trouwens creatief oploste door het in een kast te verstoppen. Ook ik kreeg regelmatig van juffen te horen dat brood toch echt bij de lunch hoort. Nu zitten onze kinderen intussen op een andere school, waar geen brood tussen de middag eerder gemeengoed is.

Ok, maar wat geef ik ze dan mee? Verschillende soorten fruit: appel en banaan vullen goed. Rijstkoeken met bijvoorbeeld stukjes komkommer vallen ook in de smaak. Verder wortels, een gekookt ei, een stuk bananenbrood of een pannenkoek die over is van de vorige dag (feest!).