Samen slapen

Ik heb altijd mijn gevoel gevolgd. En omdat het niet goed voelde om de kinderen apart te laten slapen, zijn ze bij ons in bed beland. Dit was geen bewuste keuze, het gebeurde gewoon. Waarschijnlijk omdat het heel natuurlijk is.

In de babytijd is samen slapen fijn voor iedereen. Je kan je kindje gelijk voeden als het onrustig wordt en jij hoeft je bed niet uit. De baby en jij slapen daarna gelijk verder en iedereen wordt uitgerust wakker.

Ook als de kinderen groter zijn, is samen slapen fijn. Knuffelen, troosten na een enge droom, samen een boek lezen: er is altijd iemand vlakbij. Samen slapen kan dan ook met broertje of zusje zijn.

We slapen op dit moment verdeeld over twee slaapkamers. Ons derde slaapkamertje is een inloopkast geworden (heel handig voor een efficiente huishouding). Hierover later meer.šŸ˜‰