Babyuitzet

Wij kochten 14 jaar geleden, toen ik zwanger was van de oudste, een babykamer. Het babybed is nooit gebruikt. Wat voor spullen heb je nu echt nodig voor je kindje?

Een commode met aankleedkussen is handig. Daar kunnen de babykleertjes in en je kunt je kindje er fijn verzorgen.

Wij namen de baby in ons bed. Zorg ervoor dat de baby er niet uit kan vallen en leg hem niet onder je dekbed, maar in een slaapzakje. Je kunt ook kiezen voor een aanhangbedje of een ledikant waar je een zijkant vanaf haalt. Dan ligt je baby veilig naast je.

Babykleertjes: ongeveer 6 rompertjes, 6 setjes bovenkleding, 2 mutsjes, 1 jasje en 1 omslagdoek. Allemaal maat 56, mijn ervaring is dat maat 50 vaak al te klein is. Ik had genderneutrale kleertjes, die kun je dan weer gebruiken voor een eventueel volgend kindje. Aan het kraambezoek zou je jongens- of meisjeskleding kunnen vragen in grotere maten. Je kunt de kleertjes allemaal nieuw kopen of tweedehands. Wij kochten voor elk kind een nieuw pakje dat hij of zij na de geboorte aan mocht. De rest was tweedehands of al door broertje of zusje gedragen.

Overige: 6 hydrofielluiers en 6 spuugdoekjes. En een groot speelkleed.

Luiers: ik gebruikte wasbare luiers. Geen duur pakket, maar eenvoudige strikluiers, inleggers (allebei ongeveer 20 stuks) en 3 wollen overbroekjes.

Voor onderweg heb ik een draagdoek. Er zijn verschillende soorten, ik heb een mei-tai. Hier kun je je kindje vanaf de geboorte tot en met de peutertijd mee dragen. Als je in het bezit bent van een auto heb je een autostoeltje nodig. Wij kunnen niet zonder onze fietskar, vanaf drie maanden kan je kindje hierin mee (met babyschaal).

Het allerliefste wat een baby wil, is bij je zijn. En daarvoor is deze babyuitzet heel geschikt.