Tweedehands

Waarom zou je alles nieuw kopen? Het is niet goed voor je financien en ook niet duurzaam. Maar er is nog een belangrijke reden om geen dure, nieuwe spullen te willen bezitten: je kinderen!

Bij gebruikte spullen is het niet zo erg als er (nog) een vlek bijkomt of dat er mee gevallen wordt. Veel minder stress vind ik.

Intussen kopen wij nog zelden iets nieuws. We hebben in de woonkamer twee oude kerkbanken aan de eettafel. Nou, die kunnen tegen een stootje! Ook de lampen en banken zijn van anderen overgenomen. Duur houten speelgoed vind ik meestal tweedehands, evenals fietsen en (wollen) kleding. Zelfs onze hond is ‘tweedehands’.

Soms gaat het anders: wij hadden vorige zomer voor een klein prijsje een enorme trampoline gekocht. Die hebben de kinderen helemaal versleten. Omdat de trampoline zo’n succes was, hebben we geinvesteerd in een goede nieuwe.

Maar het allerleukste vind ik dat wij spullen hebben die niemand anders heeft. Een mix van nieuw, gebruikt en zelf gemaakt. En dat geeft ons een goed gevoel.